Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Norén prata om sin tredjeplats i PGA-touren. Foto: LM Otero

Alex Norén trea i The Byron Nelson – stärker chansen att ta en OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén klättrade två placeringar och slutade trea i The Byron Nelson i McKinney, Texas.

– Sett till helheten var det en bra vecka. Jag spelade bra med drivern och puttade bra. Spelet med järnklubborna kunde dock ha varit bättre och det är något jag kommer att jobba på för att förbättra, säger Norén i en videointervju med PGA-touren.

När Ludvig Åberg var ledig passade Sverige-tvåan Norén på att visa den svenska golfbredden. Dessutom lyfte Norén från 69:e plats till 57:e på världsrankingen, vilket ytterligare stärker hans möjligheter att ta den andra OS-platsen bakom Åberg. 60 spelare kommer att delta i herrgolften i Paris.

Svensken var ensam trea efter 65 slag sista dagen medan fyra spelare fick dela fjärdeplatsen ett slag bakom. Det gav klirr i kassan. Norén fick sju miljoner kronor som ensam trea medan fyrorna fick fyra miljoner kronor var.

Norén var två slag efter täten i sin jakt på sin första PGA-titel.

Vinnaren i den penningstinna tävlingen, som arrangerats sedan 1944 då Byron Nelson var den första vinnaren, Taylor Pendrith, kammade hem 18,5 miljoner kronor.

”Känner med Ben”

När Ben Kohles gjorde en bogey på det 18:e hålet kunde Pendrith smita förbi och vinna med ett slag.

– Jag känner med Ben. Han spelade riktigt, riktigt bra i dag. Jag har varit på andra sidan av det ett par gånger, och det suger. Men det är golf. Det är ett tufft spel, säger 32-årige Pendrith enligt AP efter sin första seger på PGA-touren efter 74 starter.

Regn gjorde att den sista rundan blev 2,5 timmar försenad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.